18. september 2015

Tag et forbrugslån og betal senere!

I løbet af de sidste par måneder er der poppet helt vildt mange sider op omkring det at tage sig et forbrugslån. I dette indlæg vil jeg gerne gøre
opmærksom på, hvad det er for nogle ting du skal kigge på, hvis du overvejer at tage sådan et lån.

Der er naturligvis rigtigt mange sider som Leasy og DER der er gode nok og rent faktisk har ganske rent mel i poserne. Ikke desto mindre er begge parter forretninger, som skal tjene løn hjem til deres medarbejdere og samtidigt tjene lidt på det som firma. Dermed vil renterne for kortsigtede lån i gennemsnit være en del højere end hvis du oprettede et lån i banken.

Helt konkret skyldes dette, at når du opretter et lån i banken, så er det meget tit i 5+ år. Altså hæver banken de 5% (eller hvad i nu bliver enige om) i renter hvert år i 5 år. For at kunne gøre dette skal de ikke igennem mere end firmaet med de små lån, som kun låner penge ud i 1-6 måneder. Dermed skal de på meget kort tid have rigtigt mange penge hjem igen, hvis de skal tjene penge på det på sigt og de samtidigt skal kunne holde medarbejderne lønnede.

Samtidigt er der naturligvis også den faktor, at bankerne hovedsageligt opretter lån til folk der har en virkelig god økonomi. Modsat kan disse firmaer næsten indgå aftaler med en hvilken som helst person de har lyst til. Rent faktisk annoncerer rigtigt mange med, at de også låner penge ud til folk der er registreret i RKI, hvormed mennesker som allerede skylder mange penge væk, kan få lov til at låne endnu flere. Dette medfører en stor risiko for, at pengene aldrig kommer tilbage i firmaets lomme.

Konsekvensen af de mange muligheder


Konsekvensen er helt konkret, at du kan komme til at betale helt op til over 200% i ÅOP (Årlige omkostninger af det fulde lånte beløb). Altså er renten og udgifterne helt enorme, hvis du ikke holder øje med, hvad betingelserne er på den side du låner hos.


For at holde styr på alt dette er det således en rigtigt god idé, hvis du vælger at besøge Banco.dk. Banco er drevet af en af mine bekendte og er ganske dygtige til at få skrevet nogle uddybende tekster, som gør det muligt for dig at holde styr på, hvad det er for nogle sider der kræver alt for høje renter. Resultatet af dette er langt større sikkerhed, når du bestemmer dig for, at du gerne vil optage et lån et eller andet sted.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Hej, stor tak fordi at du gider kommentere på min blog! Sætter pris på feedback og ris/ros generelt! :)