12. maj 2012

Guide til køb af computere (For begyndere)

I dette indlæg, vil jeg give et par gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du er på udkig efter en ny computer.
En guide, så dine nørdede venner ikke laver denne, når de ser din nye pc:
Epic facepalm-6 Punkter, du bør være opmærksom på, ved køb af computer:
Ram: "Ram" er en vigtig del af computeren, det er nemlig rammen, der sammen med "processoren" gør at din computer overhovedet kan lagre filer midlertidigt (Altså bruge programmer osv.). Ram er dermed super vigtigt, at have nok af, men samtidigt er det også en meget overvurderet del af computeren.
HUSK: Der er mange andre dele i computeren, køb ikke en computer udelukkende pga. mængde ram, den behøver ikke nødvendigvis, at være pengene værd pga. meget ram.
Hvis du køber brugt computer, skal du desuden være opmærksom på at "DDR"  eller "DDR2"-ram, ikke er så godt, som det nyeste på markedet, hvilket de fleste nye computere bruger, nemlig "DDR3".
-En fornuftig mængde ram for en stationær computer vil være 6-8GB, hvorimod en bærbar godt kan nøjes med 4 GB efter min mening (dog er mere aldrig dårligt).


Processor:
Kender ikke meget til processorer desværre, men hvis du vil gå i dybden med dette, så kan, der læses en masse om emnet her: PCworld.dk (Der er mange indlæg om emnet på siden).
Dog ved jeg (Og har fået bekræftet på nettet), at hvis du køber en computer med Intel eller AMD-Processor, så er du ikke helt galt i byen.


Harddisk:
Medmindre du vil gøre meget ud af at finde den hurtigste harddisk på markedet, så handler det mest af alt om at sikre sig, at computeren har en harddisk, der passer til dit behov.
Husk: En film fylder fx ca. 4,5 GB, så har du mange film på den (Eller mange spil), skal du tage det med i dine overvejelser.
-En fornuftig harddiskstørrelse ligger på 500GB (320 GB kan gå til nød, men er bestemt ikke for meget), dog er mere kun rart at have.


Grafikkort:
Er personligt, desværre ikke så meget inde i, hvilke mærker grafikkort, der er gode, men i hvert fald, skal du gå efter mindst ½-GB grafikkort, hvis du vil spille noget, bare lidt krævende på den.
(1-GB er en god størrelse).
Desuden skal man sikre sig, at det ikke er "Delt", da dette betyder, at grafikkortet vil tage noget af kræften fra "Rammet" = mindre "Ram" at køre programmer med.
-Nvidia har ry på nettet, for at skulle være et godt mærke.


Programmer og styresystem:
Ting, som også skal med i vurderingen når du køber computer er, hvad indhold computeren har. Har den fx "Word" eller andre betalingsprogrammer installeret? Har den "Vista" eller "Windows 7", hvis 7, er det så "Basic", "Premium" eller "Pro"? (Premium er det mest normale, dårligere end pro, men bedre end basic!)


Usb-Porte, blæser, udseende:
Sidst, men ikke mindst, er der alt det praktiske. Hvor mange UB-slots har den? er det 2.0 eller 3.0 (Version) USB-slots? Sidder blæseren godt? (fx HP har dårligt placerede blæsere, som sidder under computeren), har den HDMI-stik? (Har stortset alle nye pc'er).1 kommentar:

  1. Dav. I forhold til dit punkt med grafikkort, så får du langt mere "bang for the buck" med AMD lige pt. Det skifter hurtigt med grafikkort men helst hold dig til amd hvis du vil have mest for dine penge generelt :) Det samme gælder med processerne. AMD er mere "bang for the buck" mens Intel har ryg for at skulle køre mere stabilt... Dog har jeg ALDRIG haft problemer med min AMD phenom x4 BE :) Hvis du vil overclocke har intel dog et bedre motherboard sotiment til dette (det såkaldte "new ui"). Hvis du har tænkt dig at samle en pc selv, så følg for guds skyld en guide til hvordan du samler den... Har selv siddet derhjemme og rodet med min pc, skille den ad og så samle den, for at se om jeg kunne. Endte med 2 brændte usb-porte og netvækrskort som også havde set bedre dage.. Håber jeg fik sat lidt til de punkter som Hr. Hansen ikke fik gennemgået helt :)

    SvarSlet

Hej, stor tak fordi at du gider kommentere på min blog! Sætter pris på feedback og ris/ros generelt! :)