10. juli 2012

SEO for begyndere - Del 2 "Duplicate Content"

Hej læsere og velkommen til 2. del af denne guide, som beskriver, det mest grundlæggende i SEO.
-Hvis du vil have det hele med i denne serie, så er et godt forslag at tjekke denne Intro til SEO ud, da denne, vil blive opdateret med links til alle nye indlæg, og så kan du allerede nu, læse det allermest grundlæggende derinde, samt, hvad jeg har tænkt mig at skrive om senere.

Duplicate Content
Duplicate Content, er et ord google bruger, om indhold (altså tekster), som går igen på nettet.
-Lissom, at din lærer ikke vil have at du kopierer andres opgaver eller dine egne gamle opgaver, vil google altså heller ikke have, at du kopierer tekster på nettet.
Grunden til, at jeg starter med at lære dig om dette, er simpel: Det giver meget hos google og er nemt at rode bod på.

Sådan roder du bod, på Duplicate Content og undgår dermed at dine tekster bliver ignoreret af google og/eller trækker ned i din SEO:
1. Gennemsøg alle dine indlæg, er du kommet til at poste det samme indlæg 2 gange? Hvis ja, så slet det ene omgående! (Har du 2 blogs? har du skrevet noget ens på begge, så slet det ene sted)
2. Kig dine faner igennem. Står der noget i dine faner, som du har skrevet i et indlæg eller andre steder? -Så få det lavet om! Alt der findes 2 steder på din blog/internettet (medmindre du bruger andre metoder, hvilket jeg kommer ind på lidt senere), betragtes, som Duplicate Content og trækker dig ned!
3. Har du kopieret tekst fra nettet? (Altså direkte skrevet det samme eller copy/pastet) -Så få det lavet om, eller slettet det helt!
-Bemærk, det gør ikke noget, at du skriver om noget andre har skrevet om før, bare du, som din lærer ville have sagt: "Bruger dine egne ord", så sker der ikke noget.

Hvordan skal jeg så dele mine indlæg i faner?
Nogle bloggere, kopierer direkte deres egne indlæg, for at ligge dem i faner, men det er overhovedet ikke nødvendigt! Hvis du fx bruger blogspot, kan jeg i min blog, blot lave en side/fane, som et "websidelink" og gøre følgende:
1. Give alle de indlæg, som jeg vil have i fanen/kategorien en speciel etiket fx "holdninger".
2. Lave fanen, som websidelink, kaldet følgende: "http://simon-hansen.blogspot.dk/search/label/holdninger"
3. Være super lykkelig, fordi den super kloge Simon, havde en løsning, som han slet ikke fik fra Lea :)
-Grunden til, at dette ikke bliver betragtet, som "Duplicate Content" er, at du sådan set bare linker til dine egne indlæg, hvilket ikke skader dig hos google. -Super smart!


Håber du kunne bruge dette indlæg til, at få dig en lidt bedre SEO! - Hvis du har spørgsmål eller respons/idéer til indlægget, så smid lige en kommentar!
-Nyt indlæg i serien om 2 dage, så bliv fast læser, fan på facebook eller follower på bloglovin her på bloggen, så er du sikker på, fortsat at være med og dermed får du chancen for, at få din blog/hjemmeside længere op imod toppen af google's rangliste! (Næste indlæg i serien)
(Husk at alle nye og gamle indlæg i serien, kan findes i Introen)
-Simon Hansen

2 kommentarer:

 1. Endnu engang et lækkert indlæg Simon :)

  Vidste sådan set ikke det om Duplicate Content, men det giver absolut mening, og plagiering er jo heller ikke fedt.

  Men lækkert lille tip med "website-links" som faner, gør selv brug af det, men der kan jo være andre som ikke gør, som vil have gavn af det :)

  /Stefan

  SvarSlet
 2. Alt for lækkert indlæg, kan ikke vente til del 3.

  SvarSlet

Hej, stor tak fordi at du gider kommentere på min blog! Sætter pris på feedback og ris/ros generelt! :)