20. juli 2012

SEO for begyndere - Del 6 "Linkbuilding"

Nu er du kommet virkelig godt ind i SEO og skulle gerne have fået nogle lidt bedre google-placeringer. Det er ikke sikkert du selv har opdaget det endnu, men det er jeg nu ret sikker på, at du er!
-Hvis dette er første indlæg i serien du læser, vil jeg foreslå at du går til "Introen" og læser serien fra begyndelsen, så du får det hele med (Medmindre, det lige præcis er "Linkbuilding" du mangler råd om, så er du kommet til det rette indlæg).

Om Linkbuilding:
"Linkbuilding", betyder kort sagt at du får andre -blog/hjemmesideejere til at linke til din blog, altså "Bygger links". Dette kan gøres på mange forskellige måder, som jeg kommer ind på længere nede i dette indlæg, men inden da, skal du vide, at ikke alle links er lige meget værd og du skal derfor være meget varsom, når du gør store tjeneste for et link, da de måske ikke er besværet værd.
Et link rettet mod din blog fra en anden blog eller hjemmeside er, som et "like" til din blog og giver den en vis mængde "linkjuice" (Linkjuice = Linkets værdi for din blog), jo mere "godt indhold", "relevant indhold for din blog", "views" mm. siden, der linker til dig har, desto mere "Linkjuice" udløser det og giver dig dermed en mindre eller større bonus hos google.
-Et link kan gives på mange måder. Igennem en blogroll, i et indlæg, i en kommentar eller bare et ganske almindeligt link på siden, som en samarbejdspartner eller lignende.


Hvordan man Linkbuilder:
Nu har du hørt teorien bag Linkbuilding og har forhåbentlig forstået det meste, ellers bør du læse det igennem igen eller smide en kommentar med dit spørgsmål.
-Så skal vi igang med at Linkbuilde! Men før vi går helt amok, så husk, at jeg ikke forventer, at du om 24 timer har fået smidt dit link på 500 forskellige hjemmesider. -Har du smidt dit link på 1-2 foraer, tilmeldt dig 2-3 link/Rss-Kataloger og fået en anden blogger til at smide dit link på bloggen til gengæld for en tjeneste. Så er du skam allerede godt igang! -Husk, er du ikke i eliten af SEO-folk, er et par links om dagen/ugen et kæmpe spark fremad!


Linkkataloger:
En hurtig og nem måde, at score lidt billig "Linkjuice", er at melde sig til nogle af de mange linkkataloger, som findes på nettet. Et linkkatalog, er et sted, hvor alle der har lyst, kan tilmelde sit link til deres hjemmeside med formålet at gøre deres SEO bedre.
Her ser du en liste over de fleste af danmarks bedste linkkataloger: http://www.linkkataloger.dk/top-kataloger (Er dit indhold på dansk, så tilmeld dig kun de danske. Husk desuden en god beskrivelse, gode søgeord og en god titel når du tilmelder din blog)
-Bemærk, denne metode er nem og ligetil, men giver kun lige Linkjuice til et snapseglas.


Feed-Kataloger:
Aldrig hørt om det? Læs her: http://da.wikipedia.org/wiki/RSS - Er bedre forklaret end jeg kan gøre det.
Har du ikke et RSS-Feed? Brænd det her: http://feedburner.google.com
Derefter kan du tilmelde dit "feed" til forskellige "Feed-Kataloger", som der er en liste over de bedste af her:
http://blog.linknation.dk/liste-med-danske-rss-feed-kataloger/
-Denne metode giver også lidt, men er heller ikke mere linkjuice end et snapseglas kan rumme.


Artikel-Databaser:
Denne metode er noget sværere end de førnævnte og kræver en masse arbejde, som måske ikke er det værd. Ikke desto mindre, har jeg hørt, at mange proffer betaler sig fra det med ca. 80-100 kr. pr. artikel, så noget må det jo være værd! (Skal siges, at pga. "Duplicate Content" skal de bruge 1 artikel pr. database, så det løber op i større beløb kan jeg regne mig frem til)
Hvis du er frisk på et større skrivearbejde i håber om succes, så er dette en god liste at starte på: http://www.seotext.dk/artikeldatabaser-oversigten/
-Efter sigende skulle denne metode være til et større glas linkjuice, hvis man skriver gode artikler, som har relevans til sin blogs indhold og indeholder samme Søgeord.

Gæsteblogging:
En efterhånden super populær måde at score et par links, er at gæsteblogge hos andre! Dette går ud på, at du skriver et indlæg hos en anden blogger og til gengæld for dit super gode og (selvfølgelig) utroligt spændende indlæg, får du et link til din blog i indlægget.
-Kræver tiden det tager at skrive et godt indlæg, men giver også et godt link = masser af Linkjuice, hvis bloggen har mange views osv.


Blogroll:
Dette har jeg tidligere hørt skulle hjælpe på SEO, men mange mener, at det faktisk kan skade din SEO, hvis du er rigtigt uheldig. Så har du ikke en Blogroll, så anskaf dig ikke en for SEO'ens skyld, kun hvis du gerne vil have den, af andre årsager (Har selv en, da jeg har gode blogger-venner, jeg gerne vil dele et link med).
-Nogle siger det giver noget, andre siger det intet giver.

Sociale Medier:
Denne måde at score Linkjuice, er forholdsvis ukendt, men det skulle efter sigende give en lille smule, at få sit link lagt ud på fx Twitter, Facebook osv, men ikke mere end et par dråber linkjuice, så overdriv det ikke, men tag da dråberne med, hvis du alligevel skal smide et post på Facebook eller lægge et Tweet.
-Giver et par dråber linkjuice, så overdriv det ikke...


Tjeneste for Link:
Er du en garvet blogger eller har du erfaring indenfor noget andet på nettet? Så få et link hos dem du hjælper på nettet! Dette er super godt for din blog og folk gør det med glæde, når du har bruge 10-20 min. af din tid på at hjælpe dem... TRO MIG!
-Stor gevinst, et godt glas linkjuice kan være i vente, hvis det er en blog med mange views osv.


Venner/Familie:
Har du en ven eller en onkel der har en webshop eller et website? Så fedt for personen scor dig et billigt link! Måske er det pinligt at spørge om det, men det giver mere end du kan tillade dig at sige nej til!
-Er det en god side du scorer et link på, kan det give et godt glas linkjuice.


Spørg pænt:
Spotter du en hjemmeside, hvor du godt kunne tænke dig et link? Så send en flink mail til ejeren, måske du er heldig og får dit link på hans side? -At spørge pænt, er den bedste måde.
-Er du god, kan det give lidt juice til glasset!

Kommentarer på blog:
Læser du tit andre blogs? Så husk at smide dit link i en kommentar!
-Giver måske kun et par dråber, men igen er dråberne værd at tage med sig!

ForumSignatur:
Er du aktiv på forums? Så husk at smide dit link i din signatur! Det tæller hos en del foraer, som et link!
-Kan give et par store dråber og måske mere, hvis du er flittig.


Youtube:
Har du en Youtube-kanal? Så smid dit link i dens beskrivelse!
-Jeg har hørt, at det skulle give en del, hvis kanalen er meget besøgt!


Jeg håber at du har lært en masse i dette indlæg og er klar på at prøve kræfter med Linkbuilding! Når du er kommet godt igang med det, så kig tilbage på bloggen og gør dig klar på det næste indlæg i serien, som omhandler "Udgående Links" (Linkbuilding = Indgående Links) - Kommer om 3 dage!
Smid endelig en kommentar, hvis du har Ris/Ros eller, hvis du har et spørgsmål!
-Simon Hansen

3 kommentarer:

 1. Linkkataloger er et levn fra fortiden..
  Læs om pandaen og pingvinen

  SvarSlet
 2. Virkelig fin blog!
  Skal vi være faste læsere ved hinanden?
  - hvis ja skriv en kommentar på min blog og bliv fast læser så gør jeg gengæld!
  KYS
  Anna
  http://anna-mitlivminetankermig.blogspot.dk/

  SvarSlet
 3. 1. En blogroll genere "Sidewide" links som man skal prøve at undgå.

  2. Youtube har Nofollow på deres links.

  Husk lige at undersøge tingene til bunds :-)

  SvarSlet

Hej, stor tak fordi at du gider kommentere på min blog! Sætter pris på feedback og ris/ros generelt! :)